18.8.2013

DIY DENIM

Tässä tulee nyt jonkinnäköistä diy-postausta siitä kirpparilta löytyneestä farkkutakista :) Ensin mietin, että pitäisikö leikata siitä farkkuliivi, mutta nyt syksyn lähestyessä päätin ainakin toistaiseksi pitää sen ihan takkina.
DSC_6473 (2)-horz

1. Eli ensin keitin vettä vedenkeittimellä n 3-4 litraa ja kaadoin pesualtaaseen, ja jonkun verran reippaasti klooria joukkoon. Upotin takin sinne ensin noiden taskujen kohdalta ja annoin liota siellä noin tunnin verran.

DSC_6476

2. Sen jälkeen nostin takista puolet ylös vedestä ja annoin vaikuttaa pidemmän aikaa, ehkä 3 tuntia (tästä kohdasta ei kuvaa). Sitten vielä kunnon liukuvärjäysefektin aikaansaamiseksi nostin takin ylös kloorivedestä niin, että upoksiin jäi vaan helmaosa ja annoin liota siellä yön yli.
Tämän jälkeen heitin takin pesukoneeseen ja huomasin että liukuväriefekti ei ollut vielä kovinkaan vahva, joten toistin ton kohdan kaksi uudestaan ja pesin myös uudestaan.

DSC_6528 DSC_6530 DSC_6531 DSC_6532

Ja tällainen on nyt lopputulos! Noi selän läikät johtuu siitä, että selkään oli jäänyt tummempia läikkiä kankaaseen ja yritin fiksuna tyttönä vaalentaa niitä laimentamattomalla kloorilla. No niistä tuli sitten valkoisia :D Pienen säätämisen ja äidiltä kysytyn avun jälkeen ne on nyt ihan kohtalaisen näköiset siellä selän puolella :)
Edestä oon tosi tyytyväinen lopputulokseen, takaa ois voinut olla parempikin. Mutta ekaksi tuunauskokeiluksi sanoisin että aika hyvin onnistui :) Mitäs te pidätte?

I dip dyed my new second hand denim jacket and I think it looks pretty nice! :)

4 kommenttia:

 1. Vau, hieno! Jos haluut voimakkaamman valkaisun, ihan reippaasti heitä vaan laimentamatonta kloriittia farkulle ja anna vaikuttaa vähemmän aikaa ;)

  http://annasophiadiy.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ja kiitti myös vinkistä! Luulen että toi on tähän hätään ainakin ihan passeli :)

   Poista
 2. toi on todella kiva !! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!♥
Thank you for your comment!♥