8.8.2014

KUUSAMO

Noniin, ajattelin nyt alkaa hiukan käymään läpi Kuusamon reissun kuvia. Suurin osa on kauniista luonnosta napsaistuja, mutta koska niin ahkerasti kuvailin niin ajattelin että pakko niitä tännekin on laittaa!

DSC_0002
DSC_0006
Lähdettiin siis matkaan sunnuntaina aamupäivällä junalla ja perillä oltiin kahdentoista maissa yöllä. Melkeinpä 12h reissu siis. Matkustin kummisedän kanssa, sattui sopivasti että ei tarvinnut yksin suunnistaa junan ja bussin vaihtojen kanssa :) Onneksi olin tosiaan varannut lukemista mukaan, junan netissä kun ei ollut kehumista. Ite selailin lehteä ja matkaseura sai luettavaksi mun paluumatkaa varten ostamani orange is the new black-pokkarin. Nyt oonkin jo lukenut tota ja en malttais melkein laskea sitä käsistäni, tosi mielenkiintonen opus!

DSC_0011
DSC_0030
DSC_0008
DSC_0031
DSC_0034
DSC_0039

Sunnuntai siis meni kokonaan matkustaessa, mutta maanantaina lähettiin heti liikkeelle. Kummien talo sijaitsee järven rannalla, joten aika moni päivä alkoi aamu-uinnilla ihanassa auringonpaisteessa :) Maanantaina heräilin aika aikasin kun porot ilmestyi ikkunan taakse kopistelemaan ja lähettiinkin jo ajoissa liikkeelle. Ekana kummitäti vei mut paikalliseen ihanaan kahvilaan, jossa on kuulema ihan parasta vuohenjuustopiirakkaa paholaisenhillolla. Maistuikin kyllä superhyvälle, ei ollut mainospuheet huijausta! Siitä oli hyvä jatkaa suurpetokeskukseen moikkaamaan eläimiä. Ainoat tällasella helteellä liikkeellä olevat oli karhut, jotka olikin kyllä aika söpöjä. Ilveksiä olisin halunnut nähdä, mutta ne piilotteli jossakin varjossa. Vähän mua kyllä aina alkaa masentaa eläintarhassa häkkien takana olevat eläimet, eikä tämäkään kerta ollut poikkeus..

DSC_0059

Sen jälkeen ajettiin vielä paahteessa montakymmentä kilometriä Julmalle-Ölkylle. Se on 50 metriä syvä kanjoni, jonne järjestetään veneajeluita. Saa ihastella vanhoja kalliomaalauksia ja muutenkin ihania maisemia :)

DSC_0095
DSC_0084
DSC_0107
DSC_0080
DSC_0116
DSC_0127
DSC_0128
DSC_0129
DSC_0138

Tiistaina otettiin suunnaksi Oulangan kansallispuisto ja lähettiin patikoimaan karhunkierrokselle. Tai osalle sitä :) Nähtiin myllykoski sekä jyrävä, grillailtiin makkaraa ulkona ja tutustuttiin ihanaan skotlannista kotoisin olevaan ystävälliseen pappaan, joka auttoi meitä tekemään tulen :D Ihania maisemia! Varmaan puolet kameran muistikortin kuvista on tuolta reissulta. Myöhemmin tehtiin ruokaa, josta tuli niin herkullisen näköistä että se oli pakko ikuistaa blogiinkin :) Sellanen alkuloma, loput kuvat laitan tulemaan myöhemmin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!♥
Thank you for your comment!♥